Waarom is een kopie van het identiteitsbewijs (ID Kaart, paspoort, Rijbewijs etc) nodig.

Dit komt omdat het in nederland legaal is om een luchtdrukwapen te hebben, maar de minimale leeftijd om dit te bezitten is 18 jaar. 

Luchtbuksen en pistolen zijn in Nederland Legaal, maar mogen niet lijken op een vuurwapen. Om inkoop en verkoop te controleren, moeten alle nieuwe luchtdrukwapen verkocht worden door de wapenhandelaar (lees Erkeninghouder) Deze controleerd de regels van de verkoop door middel van een kopie ID bewijs en houdt een register bij.

Wordt mijn aankoop van bv een luchtdrukpistool doorgegeven aan de Politie?

Het antwoord hierop is NEE. Uw ID wordt niet met derden gedeeld, tenzij U de wet overtreed.

Mag ik als ik een luchtwapen heb dan overal schieten

Ook hierop is het antwoord Nee. U mag alleen schieten op een schietvereniging of op een eigen terein. Dus schieten in de tuin mag, maar bedenk dat een luchtdrukkogel niet stopt zodra die een schietkaart heeft geraakt. Denk ook aan de regels voor geluidsoverlast, sommige krachtige luchtdrukwapens zijn voorzien van een veer die zeer veel herrie veroorzaakt. 

Zijn alle kalibers legaal?

Ja. in Nederland is er geen beperking aan de kracht en/of kalibers van een luchtbuks. De meest polulaire en benkste kalibers zijn 4.5mm, 5.5mm en 6.35. maar de laatste jaren zijn ook grotere kalibers steeds populairder geworden, zoals; 7.62, 9mm en zelfs .45

Wat is het verschil tussen een 9mm en een .35

Het antwoord is helemaal niks. .35 is de Amerikaanse benaming voor wat wij in nederland 9mm noemen.

4,5mm = .177

5.5mm = .22

6.35 = .25

7.62 = .30

9mm = .35

11.43mm = .45